Rogaliki krucho-drożdżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

669

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 dekagramów

1 łyżeczka

4 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę, drożdże i proszek do pieczenia razem wymieszać i odstawić do podrośnięcia, a gdy podrosną dodać do mąki, a następnie dodać resztę składników i wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia.

Krok 2

Ciasto dzielić na porcje i rozwałkować na stolnicy, wykrawać trójkąty, smarować marmoladą i zwijać w rogaliki, ułożyć na blasze do pieczenia.

Krok 3

Piec w temp. 150-160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki krucho-drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej