Rogaliki z serem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

503

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

0.75 szklanki

3 dekagramy

1 łyżka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 szklanki

nadzienie:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże, śmietanę, cukier i wanilię rozmieszać.

Krok 2

Następnie zagnieść - nie trzeba długo czekać, aż wyrośnie.

Krok 3

Połączyć mąkę z proszkiem i Kasią, dodać rozczyn. Zagnieść ciasto.

Krok 4

Rozwałkować i wyciąć trójkąty, przesmarować serem z cukrem i żółtkiem, zwinąć w rogaliki, przesmarować białkiem, upiec na złoto.

Krok 5

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ślimaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej