Sałatka marynowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka marynowana

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

0.5 opakowania

4 szczypty

0.5 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki umyć i pokroić

Krok 2

Paprykę marynowaną, czosnek marynowany i cebulę pokroić

Krok 3

Wszystko wymieszać razem z jogurtem naturalnym w salaterce

Krok 4

Przyprawić wszystko czosnkiem mielonym, solą i pieprzem

Krok 5

Dodać oliwy z oliwek

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kruche z cukrem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej