
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
0.5 opakowania
4 szczypty
0.5 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki umyć i pokroić
Krok 2
Paprykę marynowaną, czosnek marynowany i cebulę pokroić
Krok 3
Wszystko wymieszać razem z jogurtem naturalnym w salaterce
Krok 4
Przyprawić wszystko czosnkiem mielonym, solą i pieprzem
Krok 5
Dodać oliwy z oliwek
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej