
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
0.5 opakowania
4 szczypty
0.5 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki umyć i pokroić
Krok 2
Paprykę marynowaną, czosnek marynowany i cebulę pokroić
Krok 3
Wszystko wymieszać razem z jogurtem naturalnym w salaterce
Krok 4
Przyprawić wszystko czosnkiem mielonym, solą i pieprzem
Krok 5
Dodać oliwy z oliwek
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej