
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
0.5 opakowania
4 szczypty
0.5 sztuki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i ogórki umyć i pokroić
Krok 2
Paprykę marynowaną, czosnek marynowany i cebulę pokroić
Krok 3
Wszystko wymieszać razem z jogurtem naturalnym w salaterce
Krok 4
Przyprawić wszystko czosnkiem mielonym, solą i pieprzem
Krok 5
Dodać oliwy z oliwek
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej