Sałatka marynowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka marynowana

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

0.5 opakowania

4 szczypty

0.5 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki umyć i pokroić

Krok 2

Paprykę marynowaną, czosnek marynowany i cebulę pokroić

Krok 3

Wszystko wymieszać razem z jogurtem naturalnym w salaterce

Krok 4

Przyprawić wszystko czosnkiem mielonym, solą i pieprzem

Krok 5

Dodać oliwy z oliwek

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka marynowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pieczone bataty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej