Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

8 garść

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Arbuza pokrój w kostkę i wymieszaj z pokrojoną w pióra cebulą i szpinakiem.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 1

Krok 2

Całość polej octem balsamicznym.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 2

Krok 3

Grahamki przekrój na pół i wstaw do piekarnika do lekkiego podpieczenia.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy A.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej