Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

8 garść

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Arbuza pokrój w kostkę i wymieszaj z pokrojoną w pióra cebulą i szpinakiem.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 1

Krok 2

Całość polej octem balsamicznym.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 2

Krok 3

Grahamki przekrój na pół i wstaw do piekarnika do lekkiego podpieczenia.

Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy A.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem i szpinakiem, grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej