Sałatka z makaronem razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z makaronem razowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

12

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

189 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

20 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

120 gramów

4 sztuki

1 listek

sos do sałatki:

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 1

Krok 2

Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 2

Krok 3

Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 3

Krok 4

Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.

Sałatka z makaronem razowym - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej