Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
120 gramów
4 sztuki
1 listek
sos do sałatki:
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Krok 2
Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Krok 3
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Krok 4
Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej