Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
47 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

12 plastrów

12 łyżek

8 sztuk

8 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej