Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem
średnie
43 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
12 plastrów
12 łyżek
8 sztuk
8 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 2
Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Krok 3
Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Krok 4
Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej