Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
47 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

12 plastrów

12 łyżek

8 sztuk

8 łyżek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowane i ostudzone ziemniaki pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 1

Krok 2

Wędlinę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni i wyłóż na pokrojone ziemniaki.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 2

Krok 3

Całość polej jogurtem wymieszanym z przeciśniętym czosnkiem i posyp szczypiorkiem.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 3

Krok 4

Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z wędliną i szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej