Serduszka (oponki inaczej)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

70 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

3 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

1 litr

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy jednolite ciasto.

Krok 2

Wałkujemy ciasto i wycinamy serduszka foremką do ciasteczek (można robić różne kształty).

Krok 3

Olej rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Krok 4

Po usmażeniu układamy na papierze śniadaniowym, aby odsączyć.

Krok 5

Gdy już wystygną, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serduszka (oponki inaczej) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej