serniczek na zimno wisienkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

1 szklanka

4 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w zagotowanym mleku.

Krok 2

Galaretki rozpuścić pojedynczo.

Krok 3

Na spód blaszki wyłożyć biszkopty.

Krok 4

Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z serkami i układać kolejno na blaszce: - biszkopty na spód - połowa sera - biszkopty - 1 tężejąca galaretka - reszta sera - 2 tężejąca galaretka.

Krok 5

Sernik na zimno można urozmaicić owocami - najlepiej wiśnie - ułożyć je na wierzchu przed wylaniem ostatniej galaretki. Należy przy tym pamiętać jednak, że w przypadku ananasów oraz kiwi konieczne jest użycie specjalnego rodzaju galaretki, bowiem zwykła się nie zsiądzie.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej