sernik brzoskwiniowy na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

20 dekagramów

50 mililitrów

300 mililitrów

17 dekagramów

0.5 sztuki

14 sztuk

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namoczyć, śmietanę ubić.

Krok 2

Serek homogenizowany, cukier, sok z cytryny, zmiksowane brzoskwinie, jogurt - wymieszać.

Krok 3

Żelatynę osączyć.

Krok 4

Dodać do niej trochę masy i podgrzewać na parze, aż żelatyna się rozpuści.

Krok 5

Połączyć z resztą masy.

Krok 6

Dodać śmietanę.

Krok 7

Przełożyć do filiżanek, wstawić do lodówki.

Krok 8

Przed podaniem filiżanki zanurzyć we wrzątku.

Krok 9

Wyjąć mus. Udekorować brzoskwiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik brzoskwiniowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej