Sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 opakowanie

0.5 litra

5 sztuk

1 sztuka

0.75 szklanki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozłożyć biszkopty, wlać ser, na wierzch wylać galaretkę.

Krok 2

Kasię utrzeć i dodawać ser.

Krok 3

Odcedzić i ostudzić.

Krok 4

Na gorące mleko wlać śmietanę z roztrzepanymi jajkami, gotować aż zrobi się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik na zimnoSernik na zimno

Puszysty i bardzo delikatny sernik na zimno, który przygotujesz z przyrządzonego samodzielnie sera. Potrzebujesz do tego gorącego mleka i śmietany roztrzepanej z jajkami. Miesza się je ze sobą i gotuje, aż wytworzy się ser. Po odcedzeniu i ostudzeniu należy połączyć go powoli z margaryną, a następnie wylać na biszkopt. Spód do sernika przygotuj samodzielnie albo skorzystaj z gotowego ciasta, skrócisz wtedy czas przyrządzania całości. Masę serową polej na koniec galaretką. Jeśli lubisz tego typu ciasta z dodatkiem owoców, poukładaj na serze pokrojone w kostkę brzoskwinie, truskawki lub jagody. Talerz, na którym serwujesz sernik, udekoruj sosem czekoladowym, truskawkowym lub bitą śmietaną. Dodatkowo połóż obok bakalie, świeże owoce lub czekoladowe groszki. Sernik na zimno podawaj jako deser po obiedzie lub słodkie uzupełnienie popołudniowej kawy. Pamiętaj, że ciasto powinno znajdować się przez odpowiednią ilość czasu w lodówce, aby ser i galaretka były zwarte oraz elastyczne. Sprawdź przepis i dowiedz się, jak zrobić delikatny sernik na zimno.