Sernik na zimno z brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

4 opakowania

3 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z galaretek rozpuścić w połowie wody (1 szklanka).

Krok 2

Pół paczki herbatników pokruszyć, połączyć z Kasią i wyłożyć spód tortownicy.

Krok 3

Każdy z serków połączyć z jedną galaretką tak, aby powstały 3 masy serowe.

Krok 4

Na spód tortownicy wyłożyć masę serową cytrynowa, na nią warstwę herbatników, następnie masę serową agrestową i herbatniki.

Krok 5

Następnie ser malinowy.

Krok 6

Ułożyć połówki brzoskwiń z puszki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.

Krok 7

Gotowy torcik wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik na zimno z brzoskwiniamiSernik na zimno z brzoskwiniami

Jeśli lubisz ciasta szybkie i nieskomplikowane w przygotowaniu, wypróbuj nasz przepis na sernik na zimno z brzoskwiniami. Kilka serowych warstw w różnych smakach, a do tego soczyste i słodkie owoce oraz galaretka – każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Zacznij od wyłożenia tortownicy ciasteczkowym spodem z herbatników i kostki do pieczenia, a następnie przygotuj trzy warstwy serowe. Serek homogenizowany (naturalny albo śmietankowy) połącz z galaretkami, najlepiej w różnych smakach i kolorach, np. agrestową, cytrynową oraz malinową. Czwartą galaretkę zostaw bez dodatków, by polać nią ciasto. Serki nakładaj warstwami, przekładając każdą z nich herbatnikami, a na koniec wyłóż połówki brzoskwiń z puszki. W sezonie warto sięgnąć po świeże owoce. Na koniec zalej ciasto tężejącą już galaretką (to ważne, ponieważ zbyt płynna może wsiąkać w brzegi ciasta) i włóż je do lodówki. Sernik na zimno z brzoskwiniami to doskonały deser, zwłaszcza latem. Spróbuj go koniecznie i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.