Sernik na zimno z czarną porzeczką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

110 gramów

50 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki utrzeć na proszek, dodać roztopioną Kasię, dokładnie wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy o średnicy 20 cm.

Krok 2

Wstawiamy do lodówki.

Krok 3

Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, przestudzić.

Krok 4

Porzeczki wrzucić do rondelka, lekko rozetrzeć, wsypać cukier i lekko podsmażyć, aż porzeczki puszczą sok, przestudzić.

Krok 5

Śmietankę ubić, delikatnie mieszając dodać stopniowo serek homogenizowany, podsmażone porzeczki i galaretkę.

Krok 6

Masę serową wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników.

Krok 7

Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężałą.

Krok 8

Udekorować bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej