Sernik na zimno z czarną porzeczką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

110 gramów

3 łyżki

200 gramów

400 gramów

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki utrzeć na proszek, dodać roztopioną Kasię, dokładnie wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy o średnicy 20 cm.

Krok 2

Wstawiamy do lodówki.

Krok 3

Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, przestudzić.

Krok 4

Porzeczki wrzucić do rondelka, lekko rozetrzeć, wsypać cukier i lekko podsmażyć, aż porzeczki puszczą sok, przestudzić.

Krok 5

Śmietankę ubić, delikatnie mieszając dodać stopniowo serek homogenizowany, podsmażone porzeczki i galaretkę.

Krok 6

Masę serową wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników.

Krok 7

Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężałą.

Krok 8

Udekorować bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej