Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

3 szklanki

1 szczypta

2 opakowania

5 dekagramów

2 sztuki

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser utrzeć razem z żółtkami, cukrem pudrem, Kasią oraz rumem. Białka ubić ze szczyptą soli. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, zagotować i przestudzić. Wraz z białkami dodać do masy serowej. Dodać pokruszone herbatniki oraz posiekaną czekoladę. Masą wyłożyć dno tortownicy. Poukładać owoce. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opak. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z herbatnikami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej