Sernik na zimno z truskawkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

200 mililitrów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

0.3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić do ostygnięcia.

Krok 2

Serek wymieszać z cukrem pudrem, ubitą na sztywno śmietanką, ekstraktem waniliowym oraz 2/3 rozpuszczonej żelatyny.

Krok 3

Powstałą masę podzielić na dwie części.

Krok 4

Jedną pozostawić białą.

Krok 5

Do drugiej dodać mus truskawkowy, pokrojone w kostkę truskawki oraz pozostałą żelatynę.

Krok 6

Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć folią spożywczą (łatwiej będzie wyjąć sernik z formy).

Krok 7

Na dnie poukładać biszkopty, wylać na nie masę truskawkową, a na to masę białą. Jeżeli lubimy duuużo truskawek, możemy dodać dodatkową porcję na wierzchu.

Krok 8

Całość polewamy galaretką (przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej