Sernik z brzoskwiniami (bez pieczenia)

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

392 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 opakowania

1 opakowanie

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy czerwona galaretkę, aby dobrze zastygła.

Krok 2

W małej ilości wody (ok 3/4 szklanki) rozrabiamy żółtą galaretkę.

Krok 3

Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 4

Jedną sztukę lub półtorej staramy się pokroić na ładne półplasterki do przybrania.

Krok 5

Gdy czerwona galaretka zastygnie, kroimy ją mniej więcej w kostkę.

Krok 6

Brzoskwinie mieszamy z serem, żółtą płynną galaretką (użytą zamiast żelatyny do ścięcia sera) oraz delikatnie z czerwoną galaretką.

Krok 7

W tortownicy układamy na dnie biszkopty, potem wylewamy serową masę.

Krok 8

Wkładamy do lodówki.

Krok 9

Gdy zastygnie, przybieramy brzoskwiniami i zalewamy pomarańczową galaretką.

Krok 10

Wkładamy ponownie do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej