Sernik z mleka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 opakowania

1 sztuka

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować, śmietany roztrzepać z jajkami i wlać do gotującego się na wolnym ogniu mleka.

Krok 2

Gotować całość, mieszając od czasu do czasu do momentu aż zrobi się serek zbity w grudki.

Krok 3

Serek przecedzić przez sitko i schłodzić.

Krok 4

Kasię zmiksować z cukrem, po czym dodawać stopniowo wystudzony serek.

Krok 5

Na biszkopt w tortownicy wyłożyć masę serową, a wierzch zalać galaretką.

Krok 6

Ciasto odstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej