Sernik z serków homogenizowanych

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

masa budyniowa:

2 opakowania

1 litr

4 łyżki

masa serowa:

4 opakowania

0.5 opakowania

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto kruche:Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i włożyć do zamrażarki a drugą do lodówki. Schłodzone ciasto jasne rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,Masa budyniowa: Budynie ugotować według przepisu i wylać na ciasto, zostawić do ostudzenia.Masa z serków: Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać serki. Białka ubić na sztywno lekko wymieszać z masą i wylać na budyń, na wierzch ciasto ciemne zetrzeć na tarce.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z serków homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej