
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 pęczka
3 łyżki
250 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu zagotuj 500 ml wody i rozprowadź w niej Bulin na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Ugotuj na niej rozmrożone ślimaki.
Krok 3
Po ugotowaniu w skorupkach zrób dziurki.
Krok 4
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki a miąższ pokrój. Cebulę, czosnek i natkę posiekaj.
Krok 5
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidory podsmaż, dodaj wino i duś przez kilka minut.
Krok 6
Ślimaki przełóż do żaroodpornego naczynia, zalej pomidorowym sosem, dodaj posiekaną natkę pietruszki i zapiecz w piekarniku przez 10 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej