
Składniki
1 szklanka
500 mililitrów
0.7 szklanki
0.6 szklanki
1 łyżeczka
1.5 łyżki
2.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mleko w proszku z mąką. Ciągle mieszając dodawaj zwykłe mleko.
Krok 2
Zagnieć na twarde ciasto. Zrób z niego małe kuleczki.
Krok 3
Smaż je na głębokim oleju aż uzyskają złoty kolor pamiętając aby je delikatnie obracać. Następnie odsącz je na papierowym ręczniku.
Krok 4
Wodę, cukier, miód, skórkę z pomarańczy i wodę różaną gotuj przez 5 minut
Krok 5
Włóż kuleczki do miski i zalej je powstałym syropem i zostaw wszystko aż się ostudzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej