Słodkie kuleczki Gulab Jamun

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1.5 łyżki

0.6 szklanki

1 szklanka

0.7 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj mleko w proszku z mąką. Ciągle mieszając dodawaj zwykłe mleko.

Krok 2

Zagnieć na twarde ciasto. Zrób z niego małe kuleczki.

Krok 3

Smaż je na głębokim oleju aż uzyskają złoty kolor pamiętając aby je delikatnie obracać. Następnie odsącz je na papierowym ręczniku.

Krok 4

Wodę, cukier, miód, skórkę z pomarańczy i wodę różaną gotuj przez 5 minut

Krok 5

Włóż kuleczki do miski i zalej je powstałym syropem i zostaw wszystko aż się ostudzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie kuleczki Gulab Jamun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej