
Składniki
1 szklanka
500 mililitrów
0.7 szklanki
0.6 szklanki
1 łyżeczka
1.5 łyżki
2.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mleko w proszku z mąką. Ciągle mieszając dodawaj zwykłe mleko.
Krok 2
Zagnieć na twarde ciasto. Zrób z niego małe kuleczki.
Krok 3
Smaż je na głębokim oleju aż uzyskają złoty kolor pamiętając aby je delikatnie obracać. Następnie odsącz je na papierowym ręczniku.
Krok 4
Wodę, cukier, miód, skórkę z pomarańczy i wodę różaną gotuj przez 5 minut
Krok 5
Włóż kuleczki do miski i zalej je powstałym syropem i zostaw wszystko aż się ostudzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej