
Składniki
1 szklanka
500 mililitrów
0.7 szklanki
0.6 szklanki
1 łyżeczka
1.5 łyżki
2.5 szklanki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj mleko w proszku z mąką. Ciągle mieszając dodawaj zwykłe mleko.
Krok 2
Zagnieć na twarde ciasto. Zrób z niego małe kuleczki.
Krok 3
Smaż je na głębokim oleju aż uzyskają złoty kolor pamiętając aby je delikatnie obracać. Następnie odsącz je na papierowym ręczniku.
Krok 4
Wodę, cukier, miód, skórkę z pomarańczy i wodę różaną gotuj przez 5 minut
Krok 5
Włóż kuleczki do miski i zalej je powstałym syropem i zostaw wszystko aż się ostudzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej