
Składniki
100 gramów
2.5 litra
null szczypt
10 sztuk
0.5 łyżeczki
10 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pistacje i migdały drobno posiekaj.
Krok 2
Zagotuj mleko w dużym garnku. Przez kilka minut gotuj na dużym ogniu, cały czas mieszając aby się nie przypaliło.
Krok 3
Do gotującego się mleka wrzuć ryż i dalej mieszając gotuj następne 30 minut – do czasu, kiedy zgęstnieje i nabierze kremowej konsystencji. Powinno być go o połowę mniej niż na początku.
Krok 4
Dodaj cukier i przyprawy, gotuj kolejne 10 minut (mieszając cały czas!).
Krok 5
Na końcu przełóż do miseczek, mocno schłódź i posyp pistacjami i migdałami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej