Chipsy domowe z sosem indyjskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chipsy domowe z sosem indyjskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

0.25 szklanki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Zalej je osoloną wodą i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Wymień wodę i ponownie odstaw je na 15 minut.

Krok 3

Odsącz ziemniaki na cedzaku i osusz.

Krok 4

Olej rozgrzej do temperatury 180 stopni. Wkładaj ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, odsącz i układaj na blaszce do pieczenia.

Krok 5

Ziemniaki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez chwilę.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki sosu.

Krok 7

Ziemniaki wyjmij z piekarnika, posól i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej