Chipsy domowe z sosem indyjskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy domowe z sosem indyjskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

0.25 szklanki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Zalej je osoloną wodą i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Wymień wodę i ponownie odstaw je na 15 minut.

Krok 3

Odsącz ziemniaki na cedzaku i osusz.

Krok 4

Olej rozgrzej do temperatury 180 stopni. Wkładaj ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, odsącz i układaj na blaszce do pieczenia.

Krok 5

Ziemniaki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez chwilę.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki sosu.

Krok 7

Ziemniaki wyjmij z piekarnika, posól i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Prince Polo
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej