
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
0.25 szklanki
0.5 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Zalej je osoloną wodą i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Wymień wodę i ponownie odstaw je na 15 minut.
Krok 3
Odsącz ziemniaki na cedzaku i osusz.
Krok 4
Olej rozgrzej do temperatury 180 stopni. Wkładaj ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, odsącz i układaj na blaszce do pieczenia.
Krok 5
Ziemniaki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez chwilę.
Krok 6
W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki sosu.
Krok 7
Ziemniaki wyjmij z piekarnika, posól i podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























