Chipsy domowe z sosem indyjskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chipsy domowe z sosem indyjskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

0.25 szklanki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plastry. Zalej je osoloną wodą i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Wymień wodę i ponownie odstaw je na 15 minut.

Krok 3

Odsącz ziemniaki na cedzaku i osusz.

Krok 4

Olej rozgrzej do temperatury 180 stopni. Wkładaj ziemniaki partiami i smaż na złoty kolor. Wyjmuj łyżką cedzakową, odsącz i układaj na blaszce do pieczenia.

Krok 5

Ziemniaki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez chwilę.

Krok 6

W tym czasie zmiksuj wszystkie składniki sosu.

Krok 7

Ziemniaki wyjmij z piekarnika, posól i podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chipsy domowe z sosem indyjskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż inaczej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej