Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
2 opakowania
2 sztuki
10 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sparz białą kiełbasę. Następnie odcedź ją i zachowaj powstały bulion.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekane grzyby.
Krok 3
Jak wszystko się usmaży wlej bulion z parzenia kiełbasy.
Krok 4
Do płynu dodaj zawartość opakowania Sosu Myśliwskiego Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos duś ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Kiełbasy usmaż na patelni tak aby nabrała rumianej i chrupiącej skórki. Usmażoną podawaj z sosem myśliwskim i np. ziemniaczanym puree. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej