Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 opakowania

2 sztuki

10 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sparz białą kiełbasę. Następnie odcedź ją i zachowaj powstały bulion.

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekane grzyby.

Krok 3

Jak wszystko się usmaży wlej bulion z parzenia kiełbasy.

Krok 4

Do płynu dodaj zawartość opakowania Sosu Myśliwskiego Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos duś ok. 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Kiełbasy usmaż na patelni tak aby nabrała rumianej i chrupiącej skórki. Usmażoną podawaj z sosem myśliwskim i np. ziemniaczanym puree. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej