Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 opakowania

2 sztuki

10 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj litr wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sparz białą kiełbasę. Następnie odcedź ją i zachowaj powstały bulion.

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekane grzyby.

Krok 3

Jak wszystko się usmaży wlej bulion z parzenia kiełbasy.

Krok 4

Do płynu dodaj zawartość opakowania Sosu Myśliwskiego Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos duś ok. 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Kiełbasy usmaż na patelni tak aby nabrała rumianej i chrupiącej skórki. Usmażoną podawaj z sosem myśliwskim i np. ziemniaczanym puree. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej