Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
2 opakowania
2 sztuki
10 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sparz białą kiełbasę. Następnie odcedź ją i zachowaj powstały bulion.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekane grzyby.
Krok 3
Jak wszystko się usmaży wlej bulion z parzenia kiełbasy.
Krok 4
Do płynu dodaj zawartość opakowania Sosu Myśliwskiego Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos duś ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Kiełbasy usmaż na patelni tak aby nabrała rumianej i chrupiącej skórki. Usmażoną podawaj z sosem myśliwskim i np. ziemniaczanym puree. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej