Smootie ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Smootie ze szpinaku

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

20 sztuk

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystko zmiksuj w blenderze.

Smootie ze szpinaku - Krok 1

Krok 2

W razie potrzeby dolej więcej wody, aby uzyskać bardziej płynną

Smootie ze szpinaku - Krok 2
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smootie ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smootie ze szpinakuSmootie ze szpinaku

Pora na: Drugie śniadanie.

Smoothie zachwyca aksamitną konsystencją i głębokim smakiem warzywnym i owocowym. Dlaczego nie wykorzystać tych właściwości do przygotowania posiłku na drugie śniadanie? Skorzystajcie z naszej propozycji na smoothie jarmużowe, które wzbogaciliśmy dodatkiem owoców – mandarynki oraz cytryny. Uzupełnieniem koktajlu są także przyprawy – imbir i cynamon, tworzące oryginalną kompozycję aromatyczną. Zapraszamy na drugie śniadanie w warzywno – owocowym stylu.

Dla kogo?

Smoothie z jarmużu polubią osoby szukające urozmaicenia posiłków w zbilansowanej diecie wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu szczególnie fanom koktajlów.

Wiesz, co jesz!

Smoothie zapewni wam 216 kcal energii, niezbędnej do realizacji codziennych aktywności. Zawiera również 8,3 g błonnika oraz 8,7 g białka.

Czy wiesz, że?

Mandarynki obecne w przepisie, spotkacie pod różnymi nazwami gatunkowymi. Jednym z popularniejszych rodzajów tego owocu jest klementynka, czyli mieszaniec z pomarańczą gorzką. Cechuje się wyjątkowo aromatycznym miąższem, w ciemnopomarańczowym lub czerwonym kolorze.