Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
100 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
20 sztuk
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystko zmiksuj w blenderze.

Krok 2
W razie potrzeby dolej więcej wody, aby uzyskać bardziej płynną


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Smootie ze szpinaku
Pora na: Drugie śniadanie.
Smoothie zachwyca aksamitną konsystencją i głębokim smakiem warzywnym i owocowym. Dlaczego nie wykorzystać tych właściwości do przygotowania posiłku na drugie śniadanie? Skorzystajcie z naszej propozycji na smoothie jarmużowe, które wzbogaciliśmy dodatkiem owoców – mandarynki oraz cytryny. Uzupełnieniem koktajlu są także przyprawy – imbir i cynamon, tworzące oryginalną kompozycję aromatyczną. Zapraszamy na drugie śniadanie w warzywno – owocowym stylu.
Dla kogo?
Smoothie z jarmużu polubią osoby szukające urozmaicenia posiłków w zbilansowanej diecie wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu szczególnie fanom koktajlów.
Wiesz, co jesz!
Smoothie zapewni wam 216 kcal energii, niezbędnej do realizacji codziennych aktywności. Zawiera również 8,3 g błonnika oraz 8,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Mandarynki obecne w przepisie, spotkacie pod różnymi nazwami gatunkowymi. Jednym z popularniejszych rodzajów tego owocu jest klementynka, czyli mieszaniec z pomarańczą gorzką. Cechuje się wyjątkowo aromatycznym miąższem, w ciemnopomarańczowym lub czerwonym kolorze.