STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 puszka

8 opakowań

60 gramów

3 łyżki

5 łyżek

100 gramów

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZYGOTOWANIE: Mleko ubić z cukrem na sztywną pianę.Serki wyłożyć do miski i wrzucić płatki migdałowe, wymieszać. Czekoladę posiekać nożem na wiórki i wrzucić do serków. Połączyć pianę z mleka z masą serkową, delikatnie wymieszać. Kasię rozpuścić ostudzić i wlać do serków. Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody a następnie podgrzać i rozpuścić. Do żelatyny przełożyć kilka łyżek masy serowej, wymieszać i wlać do masy. Całość wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Posypać wiórkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • STRACIATELLA-SERNIK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej