Szarlotka z połówkami jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka z połówkami jabłek

Autor: Małgosia Zielińska -Janda

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki zagnieść na ciasto kruche (oprócz jabłek, cynamonu)

Krok 2

Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć środek

Krok 3

Ciasto podzielić na dwie części, w tym jedną większą i rozwałkować na rozmiar blachy prostokątnej

Krok 4

Mniejszą część ciasta położyć na blache na papierze do pieczenia

Krok 5

Ułożyć na niej jabłka okrągłym do góry

Krok 6

Posypać cynamonem i cukrem trzcinowym

Krok 7

Nałożyć drugą, większą część rozwałkowanego ciasta.

Krok 8

Piec 35-40 minut w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu

Tagi:FRISCO
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka z połówkami jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej