
Składniki
2 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki zagnieść na ciasto kruche (oprócz jabłek, cynamonu)
Krok 2
Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć środek
Krok 3
Ciasto podzielić na dwie części, w tym jedną większą i rozwałkować na rozmiar blachy prostokątnej
Krok 4
Mniejszą część ciasta położyć na blache na papierze do pieczenia
Krok 5
Ułożyć na niej jabłka okrągłym do góry
Krok 6
Posypać cynamonem i cukrem trzcinowym
Krok 7
Nałożyć drugą, większą część rozwałkowanego ciasta.
Krok 8
Piec 35-40 minut w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej