
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
null
1 łyżka
250 mililitrów
1 łyżka
null
1 łyżka
50 dekagramów
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane filety pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz Delikatem Knorr. Posyp imbirem i kurkumą, po czym odstaw na około 15 minut.
Krok 3
Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć gorczycę i kminek i smaż około 2 minuty. Po tym czasie dodaj pomidory, pastę curry i cukier.
Krok 4
Po wymieszaniu dolej mleko kokosowe. Całość gotuj około 3 minuty
Krok 5
Następnie dodaj pokrojone kawałki ryby, dolej 150 ml wody, gotuj pod przykryciem 10 minut. Gotując rybę należy ją co jakiś czas obrócić. Posyp kolendrą. Można podawać z ryżem.
Krok 2
Pomidora sparz, i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej