Aromatyczna ryba w kokosowym mleku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna ryba w kokosowym mleku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

null

1 łyżka

250 mililitrów

1 łyżka

null

1 łyżka

50 dekagramów

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane filety pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz Delikatem Knorr. Posyp imbirem i kurkumą, po czym odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć gorczycę i kminek i smaż około 2 minuty. Po tym czasie dodaj pomidory, pastę curry i cukier.

Krok 4

Po wymieszaniu dolej mleko kokosowe. Całość gotuj około 3 minuty

Krok 5

Następnie dodaj pokrojone kawałki ryby, dolej 150 ml wody, gotuj pod przykryciem 10 minut. Gotując rybę należy ją co jakiś czas obrócić. Posyp kolendrą. Można podawać z ryżem.

Krok 2

Pomidora sparz, i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej