Aromatyczna ryba w kokosowym mleku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna ryba w kokosowym mleku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

null

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

250 mililitrów

0.5 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane filety pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz Delikatem Knorr. Posyp imbirem i kurkumą, po czym odstaw na około 15 minut.

Krok 3

Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć gorczycę i kminek i smaż około 2 minuty. Po tym czasie dodaj pomidory, pastę curry i cukier.

Krok 4

Po wymieszaniu dolej mleko kokosowe. Całość gotuj około 3 minuty

Krok 5

Następnie dodaj pokrojone kawałki ryby, dolej 150 ml wody, gotuj pod przykryciem 10 minut. Gotując rybę należy ją co jakiś czas obrócić. Posyp kolendrą. Można podawać z ryżem.

Krok 2

Pomidora sparz, i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna ryba w kokosowym mleku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej