
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
1.5 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Krok 2
Całe jajka ubij.
Krok 3
Dodaj suche składniki do jajek, a następnie jogurt, wodę i masło, wymieszaj.
Krok 4
Placki smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Krok 5
Ciasto nalewaj małą chochelką. Przewróć po kilku minutach. Najlepiej smakują z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej