
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
1.5 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Krok 2
Całe jajka ubij.
Krok 3
Dodaj suche składniki do jajek, a następnie jogurt, wodę i masło, wymieszaj.
Krok 4
Placki smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Krok 5
Ciasto nalewaj małą chochelką. Przewróć po kilku minutach. Najlepiej smakują z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej