Mini pancakes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pancakes

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

Całe jajka ubij.

Krok 3

Dodaj suche składniki do jajek, a następnie jogurt, wodę i masło, wymieszaj.

Krok 4

Placki smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu.

Krok 5

Ciasto nalewaj małą chochelką. Przewróć po kilku minutach. Najlepiej smakują z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej