Mini pancakes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pancakes

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

Całe jajka ubij.

Krok 3

Dodaj suche składniki do jajek, a następnie jogurt, wodę i masło, wymieszaj.

Krok 4

Placki smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu.

Krok 5

Ciasto nalewaj małą chochelką. Przewróć po kilku minutach. Najlepiej smakują z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pancakes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybkie warzywne spaghetti
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej