
Składniki
1 łyżka
null
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 litra
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.
Krok 2
Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 3
Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.
Krok 4
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.
Krok 5
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej