Sznycelki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.

Krok 2

Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 3

Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.

Krok 4

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.

Krok 5

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Legumina wiśniowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej