
Składniki
1 łyżka
null
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 litra
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.
Krok 2
Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 3
Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.
Krok 4
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.
Krok 5
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej