
Składniki
1 łyżka
null
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 litra
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.
Krok 2
Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 3
Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.
Krok 4
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.
Krok 5
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej