Sznycelki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.

Krok 2

Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 3

Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.

Krok 4

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.

Krok 5

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej