Sznycelki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.

Krok 2

Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 3

Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.

Krok 4

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.

Krok 5

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej