
Składniki
1 łyżka
null
null
2 łyżki
2 łyżki
0.5 litra
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.
Krok 2
Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.
Krok 3
Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.
Krok 4
Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.
Krok 5
Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej