Sznycelki z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycelki z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj po czym poczekaj niech przeschnie.

Krok 2

Następnie posól i obtocz ze wszystkich stron w mące.

Krok 3

Tak przygotowane sznycelki smaż na dużym ogniu, często obracając.

Krok 4

Do pozostałego tłuszczu dosyp mąkę i utwórz zasmażkę, dolej do niej sok z pomidorów i dopraw pieprzem oraz cukrem.

Krok 5

Gdy sos się zagotuje włóż do niego mięso i duś je do momenty gdy stanie się miękkie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycelki z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej