Wyśmienita flądra w pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita flądra w pieczarkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

250 gramów

null

2 łyżki

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone ryby umyj dokładnie, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw przynajmniej na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 4

Rybę osusz, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Gotową rybę polewaj sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej