
Składniki
250 gramów
null
250 gramów
null
2 łyżki
null
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone ryby umyj dokładnie, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw przynajmniej na 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
Pokrój boczek w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Krok 3
Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i odłóż w ciepłe miejsce.
Krok 4
Rybę osusz, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.
Krok 5
Gotową rybę polewaj sosem pieczarkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej