Wyśmienita flądra w pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita flądra w pieczarkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

250 gramów

null

2 łyżki

null

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone ryby umyj dokładnie, osusz, skrop sokiem z cytryny i odstaw przynajmniej na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Pokrój boczek w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i odłóż w ciepłe miejsce.

Krok 4

Rybę osusz, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Gotową rybę polewaj sosem pieczarkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita flądra w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka ze smażonym tofu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej