50 przepisów - 10 dni

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

4 łyżeczki

160 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 1

Krok 2

Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 2

Krok 3

Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.

Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy E, witaminy B1, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej