Tort Duglas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort Duglas

Autor: Katarzyna Gęszczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Potrzebne są dwa podkłady bazowe można kupić lub upiec samemu z białek.

Krok 2

Masa Serek marscapone ubić ze śmietaną następnie dodawać powoli karmel.Potem masę wymieszać z bakaliami i posiekanymi na drobniej orzechami.

Krok 3

Kremem przekładamy bezę. Na wierzch można udekorować startą czekoladą i skarmelizowanymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort Duglas  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rozgrzewająca herbata
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej