
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Potrzebne są dwa podkłady bazowe można kupić lub upiec samemu z białek.
Krok 2
Masa Serek marscapone ubić ze śmietaną następnie dodawać powoli karmel.Potem masę wymieszać z bakaliami i posiekanymi na drobniej orzechami.
Krok 3
Kremem przekładamy bezę. Na wierzch można udekorować startą czekoladą i skarmelizowanymi orzechami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej