
Składniki
null
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 pęczek
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki odcedź i zmiksuj z ząbkiem czosnku, dodaj 10 ml oliwy i szczyptę pieprzu .
Krok 2
Upiecz tosty i natrzyj je czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Serek natnij na górze i włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Krok 3
Piecz około 15 minut w temp. 180 stopni. Wyłóż, polej sosem, posyp pieprzem. Udekoruj listkami bazylii. Podawaj z tostami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej