Trzy Krówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trzy Krówki

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

2

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 opakowań

0.5 litra

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.

Krok 2

Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej