Trzy Krówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trzy Krówki

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

8 opakowań

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.

Krok 2

Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej