Trzy Krówki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trzy Krówki

Autor: Fasolka

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

8 opakowań

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.

Krok 2

Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trzy Krówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej