Twarogowy koktajl z malin przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twarogowy koktajl z malin

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

70 gramów

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Jeżeli chcesz uzyskać bardziej płynną konsystencję dolej wody.

Twarogowy koktajl z malin - Krok 1
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarogowy koktajl z malin - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Twarogowy koktajl z malinTwarogowy koktajl z malin

Pora na: Drugie śniadanie.

Posiłki wcale nie muszą być monotonne, o czym łatwo się przekonacie, próbując koktajlu twarogowego. Odpowiednie dobranie składników pozwala tworzyć pyszne, aromatyczne potrawy, które nie tylko wybornie smakują, ale także pomagają w utrzymaniu diety. Nasza propozycja na drugie śniadanie to koktajl z malin lub z owoców lasu. Zaspokoi głód oraz skutecznie rozprawi się z pokusą zjedzenia czegoś słodkiego, z czym – szczególnie w początkowych fazach diety – zmaga się niemal każdy.

Dla kogo?

Przepis na twarogowy koktajl z malin na drugie śniadanie wykorzystają osoby aktywne fizycznie, stosujące zbilansowaną dietę wysokobiałkową.

Wiesz, co jesz!

Twarogowy koktajl z malin to 132,5 kcal, które dostarczą wam energii do działania. Posiłek zawiera również 5,5 g błonnika oraz 12,7 g białka.

Czy wiesz, że?

Maliny mają wiele odmian, wśród których znajdziecie moroszki, obecne głównie w Skandynawii. Mają pomarańczowy kolor i nieco cierpki smak. Są głównym składnikiem dżemów, popularnych w Norwegii, Szwecji i Finlandii. W Polsce również spotykana jest ta odmiana malin, jednak – z uwagi na rzadkość występowania – objęta jest ścisłą ochroną gatunkową.