
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
125 gramów
50 gramów
65 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.
Krok 2
Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.
Krok 3
W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.
Krok 4
Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej