Winna flądra zapiekana z małżami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winna flądra zapiekana z małżami i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

125 gramów

50 gramów

65 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.

Krok 2

Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.

Krok 3

W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.

Krok 4

Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej