
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
125 gramów
50 gramów
65 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.
Krok 2
Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.
Krok 3
W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.
Krok 4
Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























