Winna flądra zapiekana z małżami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winna flądra zapiekana z małżami i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

125 gramów

50 gramów

65 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.

Krok 2

Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.

Krok 3

W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.

Krok 4

Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej