Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 gram
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
4 sztuki
250 gramów
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
null
350 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
250 gramów sera wymieszaj z mlekiem, jednym jajkiem, olejem i solą. Do masy serowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Przesmaż na rozgrzanej patelni, odstaw do ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej