Ciasto cebulowe z pyszną polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto cebulowe z pyszną polewą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

400 gramów

3 łyżki

3 łyżki

250 gramów

1 kilogram

4 sztuki

200 gramów

1 łyżka

1 gram

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 gramów sera wymieszaj z mlekiem, jednym jajkiem, olejem i solą. Do masy serowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Przesmaż na rozgrzanej patelni, odstaw do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron z sosem leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej