Ciasto cebulowe z pyszną polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto cebulowe z pyszną polewą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 gram

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

4 sztuki

250 gramów

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

null

350 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 gramów sera wymieszaj z mlekiem, jednym jajkiem, olejem i solą. Do masy serowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Przesmaż na rozgrzanej patelni, odstaw do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto cebulowe z pyszną polewą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowany kurczak na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej