
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 gram
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
4 sztuki
250 gramów
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
null
350 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
250 gramów sera wymieszaj z mlekiem, jednym jajkiem, olejem i solą. Do masy serowej dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Przesmaż na rozgrzanej patelni, odstaw do ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej