
Składniki
1 sztuka
40 gramów
1 garść
1 sztuka
0.5 sztuki
20 gramów
0.25 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
W miseczce mieszamy serek i przyprawy. Mieszamy i odstawiamy.

Krok 2
Placek tortilla podgrzewamy na patelni. Na środku placka układamy garść rukoli, plasterki łososia oraz pokrojonego w pół plasterki ogórka i pomidora.

Krok 3
Polewamy odrobiną sosu.

Krok 4
Boki placków składamy do środka, następnie ściśle zwijamy w rulon. Przekrawamy na pół. Skrapiamy olejem z pestek dyni.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą
Pora na: Kolację.
Z pewnością znacie meksykańskie wrapy z tortilli, szturmem zdobywające polskie stoły. Są niezwykle popularnym daniem typu fast food, które spotkacie w licznych barach i restauracjach. My proponujemy odmianę wrapów, wypełnionych delikatnym łososiem, rukolą, pomidorem, zielonym ogórkiem, serkiem kremowym oraz aromatycznymi przyprawami. Istotną różnicą jest także sama tortilla, którą polecamy w wersji pełnoziarnistej. To idealny pomysł na kolację, a także na nowoczesną przekąskę podczas domowej imprezy.
Dla kogo?
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy, którzy dbają o zbilansowaną dietę wysokobiałkową.
Wiesz, co jesz!
Wrapy to propozycja dla osób aktywnych. Dostarczą wam 353,8 kcal energii, 7,5 g błonnika oraz 17,4 g białka.
Czy wiesz, że?
Nazwa wrap pochodzi od angielskiego słowa „zawinąć”. Za ojczyznę wrapów w różnych wersjach smakowych uważa się Stany Zjednoczone, a konkretnie Kalifornię, w której prawdopodobnie od lat dziewięćdziesiątych rozpoczęto popularyzację tego dania.