
Składniki
0.5 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 pęczek
null
250 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar jarski. Grzyby umyj i rozdrobnij.
Krok 2
Następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę i podlej niewielką ilością wywaru. Uduś.
Krok 3
Przygotuj zawiesinę z mąki i śmietanę, a potem połącz z gorącym wywarem i zagotuj.
Krok 4
Do zupy włóż uduszone grzyby. Dodaj przyprawy i drobno posiekaną pietruszkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej