Zupa z grzybów świeżych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z grzybów świeżych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 pęczek

null

250 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar jarski. Grzyby umyj i rozdrobnij.

Krok 2

Następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę i podlej niewielką ilością wywaru. Uduś.

Krok 3

Przygotuj zawiesinę z mąki i śmietanę, a potem połącz z gorącym wywarem i zagotuj.

Krok 4

Do zupy włóż uduszone grzyby. Dodaj przyprawy i drobno posiekaną pietruszkę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z grzybów świeżych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej