Adam i Ewa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

null gramów

krem:

2 opakowania

2 szklanki

2 opakowania

2 opakowania

2 opakowania

4 opakowania

0.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić, zdjąć skórkę (wierzch), nasączyć (woda + sok z cytryny + cukier).

Krok 2

Na biszkopcie ułożyć odsączone mandarynki.

Krok 3

Sok z mandarynek i 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego zagotować, w 1/2 szklanki soku rozpuścić 2 budynie, wlać na gotujący się sok, mieszać.

Krok 4

Gorący budyń wyłożyć na ciasto z mandarynkami.

Krok 5

Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami.

Krok 6

Wyłożyć na budyń.

Krok 7

Na wierzchu ciasta układać herbatniki w szachownicę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adam i Ewa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ORZECHOWA FANTAZJA
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej