Adwokatka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

8 łyżek

8 łyżek

1 szczypta

masa:

1 opakowanie

0.5 litra

3 łyżki

1.5 opakowania

1 sztuka

przełożenie:

1 opakowanie

wierzch:

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z 4 jajek, 8 łyżek cukru i mąki oraz proszku do pieczenia. Wystudzić.

Krok 2

Masa: 1 budyń ugotować w 1/2 l mleka z 3 łyżkami cukru. Ostudzić.

Krok 3

1 i 1/2 kostki Kasi utrzeć do tego dodać budyń i 2 kieliszki adwokata (najlepiej jak jest bardzo gęsty).

Krok 4

Rozłożyć na biszkopt, na to poukładać bezy, polać adwokatem.

Krok 5

Na bezy rozłożyć równomiernie uprażony w garnku kokos ok. 100 g z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adwokatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cappuccino
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej