Adwokatka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

8 łyżek

masa:

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 litra

przełożenie:

1 opakowanie

wierzch:

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt z 4 jajek, 8 łyżek cukru i mąki oraz proszku do pieczenia. Wystudzić.

Krok 2

Masa: 1 budyń ugotować w 1/2 l mleka z 3 łyżkami cukru. Ostudzić.

Krok 3

1 i 1/2 kostki Kasi utrzeć do tego dodać budyń i 2 kieliszki adwokata (najlepiej jak jest bardzo gęsty).

Krok 4

Rozłożyć na biszkopt, na to poukładać bezy, polać adwokatem.

Krok 5

Na bezy rozłożyć równomiernie uprażony w garnku kokos ok. 100 g z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej