Bawole oczy

- Krok 1Upiec biszkopt - każdy wie jak, a każda gospodyni ma na niego swój sprawdzony sposób. Podstawa - Kasię posiekać, dodać wszystkie składniki prócz kakao.
- Krok 2Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao.
- Krok 3Białe ciasto rozwałkować na blachę i posmarować powidłami, a z ciemnego formować kulki o średnicy 2 cm i układać tak, aby wystarczyło na całą blachę.
- Krok 4Upiec Masę - z mleka odlać 1/2 szklanki i wymieszać w nim mąkę.
- Krok 5Resztę zagotować z cukrem i dodać mąkę.
- Krok 6Wystudzić.
- Krok 7Rozmiksować kostkę Kasi i stopniowo dodawać budyń, całość jeszcze chwilkę miksować.
- Krok 8Masą smarujemy upieczoną podstawę ciasta.
- Krok 9Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy na masę.
- Krok 10Wierzch biszkoptu smarujemy powidłami i oblewamy polewą.
- Krok 11Posypujemy wiórkami kokosowymi lub zmielonymi orzechami, w zależności od upodobań domowników. Wszystkim życzę smacznego.
Przygotowanie