Biskwity

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 dekagram

5 łyżek

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, potem żółtka, skórkę otartej cytryny i szczyptę proszku do pieczenia, a następnie stopniowo mąki.

Krok 2

Blachę wyłóż pergaminem. A na nim wyłóż 6 porcji biszkoptu i łyżką uformuj krążki o średnicy 12 cm. Piecz w temp. 200 st. przez 12 min. Po czym wyjmij jeszcze gorące i ułóż na zewnętrzej ściance szklanki lub literatki i poczekaj, aż przestygnie.

Krok 3

Śmietanę ubij, byle nie za długo, dodaj cukier, potem rozpuszczoną i przestygniętą żelatynę (rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody). Napełnij biskwity kremem. Dodaj również owoce wedle uznania i oprósz pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biskwity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Niebiańska rozkosz
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej