Biszkopt wspaniały

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

200

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij
Biszkopt wspaniały

Składniki

8 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

400 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy na sztywno. Następnie wsypujemy cukier i nadal ubijamy mikserem. W drugim naczyniu przesiewamy obie mąki i dokładnie mieszamy z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Do naszych ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy drewnianą łopatką. Następnie dodajemy mąkę z wymieszanym proszkiem i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka kropel aromatu.

Krok 3

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy Kasią i posypujemy bułką tartą.

Krok 4

Wylewamy ciasto i pieczemy około 40-45 min. Drewnianym patyczkiem (takim jak do szaszłyków) sprawdzamy, czy biszkopt się upiekł.

Krok 5

Następnie ciasto studzimy, przekrajamy wzdłuż 2 razy.

Krok 6

Każdą z warstw przekładamy gęstą śmietaną. Wierzch również smarujemy delikatnie śmietaną i posypujemy wiórkami.

Krok 7

Wstawiamy do lodówki.

Krok 8

Biszkopt najlepszy jest następnego dnia:) Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt wspaniały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rodzynkowiec
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej