Biszkopt z Bitą Śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

7 sztuk

2 łyżeczki

krem:

1000 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać resztę składników, wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą blachę o wymiarach 37x21 cm.

Krok 3

Piec w temp. 180 C.

Krok 4

Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie.

Krok 5

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Krok 6

Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.

Krok 7

Biszkopt z bitą śmietaną: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.

Krok 8

Biszkopt przełożyć masą.

Krok 9

Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z Bitą Śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy placek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej