Biszkopt z Bitą Śmietaną

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

krem:

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

1000 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać resztę składników, wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na wysmarowaną Kasią i posypaną bułką tartą blachę o wymiarach 37x21 cm.

Krok 3

Piec w temp. 180 C.

Krok 4

Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie.

Krok 5

Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Krok 6

Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.

Krok 7

Biszkopt z bitą śmietaną: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.

Krok 8

Biszkopt przełożyć masą.

Krok 9

Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej