Biszkopt z całuskami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 sztuk

300 gramów

300 gramów

10 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

krem:

800 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

6 łyżeczek

35 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka, cukier, szczyptę soli i 10 łyżek przegotowanej gorącej wody ubić na sztywno.

Krok 2

Dodać żółtka, dalej ubijając.

Krok 3

Dodać mąkę krupczatkę i szczyptę proszku do pieczenia, przesiać przez sitko i delikatnie wymieszać rózgą.

Krok 4

Ubić kremówkę, dodać serki homogenizowane, cukier puder, dalej ubijając.

Krok 5

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej przegotowanej wody.

Krok 6

Żelatynę dodać do masy, gdy będzie miała letnią temperaturę.

Krok 7

Jeszcze chwilę ubijać.

Krok 8

Całuski przekroić wzdłuż, poukładać "na leżąco" na biszkopcie.

Krok 9

Zalać je śmietanową masą, równomiernie rozprowadzić i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z całuskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej