Biszkopt z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

8 sztuk

4 łyżeczki

1 szklanka

2 opakowania

1 litr

3 opakowania

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubić na sztywno, dodając podczas miksowania śmietan-fixy. Następnie schłodzić w lodówce.

Krok 2

Pozostałe składniki podzielić na pół i przyrządzać w osobnych miseczkach. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Następnie dodać do masy jajecznej i wymieszać. Do jednej miski dodać kakao i ponownie wymieszać. Ciasta wylać na osobne formy i piec ok 30 min w temp. 180'C.

Krok 4

Gotowy biszkopt ciemny przekroić na pół. Jeden płat posmarować kremem, przyłożyć płat jasny ponownie posmarować kremem i ponownie umieścić biszkopt ciemny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Melba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej