Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

5 łyżek

2 łyżeczki

krem:

1 litr

0.75 szklanki

1 szklanka

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru.

Krok 2

Potem dodać żółtka, olej wymieszać, na koniec dodawać stopniowo mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.

Krok 3

Krem: Mąkę, cukier rozpuścić w 2 szklankach mleka, resztę mleka zagotować. Wlać składniki i ugotować budyń.

Krok 4

Zimny budyń zmiksować z Kasią. Dodać brzoskwinie odsączone na sicie i pokrojone w kostkę.

Krok 5

Wykonanie: Biszkopt przekroić na pół, położyć krem, przykryć drugą częścią biszkoptu.

Krok 6

Następnie wierzch ciasta polać polewą czekoladową i położyć brzoskwinie pokrojone w plasterki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem i brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej