Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij
Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową

Składniki

null gramów

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.6 litra

2 opakowania

null gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec tak jak się lubi.

Krok 2

Naponczować trochę alkoholem.

Krok 3

Sok z ananasów zagotować z 4 łyżkami cukru.

Krok 4

Budyń rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do soku i zagotować.

Krok 5

Do gorącego budyniu z sokiem wsypać galaretkę i wymieszać bardzo dokładnie, aż się rozpuści.

Krok 6

Całość wystudzić, a następnie dobrze zmiksować.

Krok 7

Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami, dodawać po łyżce masy budyniowej i cały czas ubijać na wolnych obrotach.

Krok 8

Ananasy drobno posiekać i na sam koniec dodać do masy i zamieszać łyżką.

Krok 9

Masę wyłożyć na biszkopt i po wierzchu posypać kakao lub startą czekoladą.

Krok 10

Włozyć do lodówki na jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z masą śmietanowo-ananasową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej