Biszkoptowe serducho

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

369 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

0.5 szklanki

4 łyżeczki

krem:

5 szklanek

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodawać po kolei mąkę, olej, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 2

Masa: 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i Kasią.

Krok 3

Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka.

Krok 4

Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje.

Krok 5

Ciasto przekroić na 3 części i przełożyć masą, na wierzch zetrzeć czekoladę, można wyciąć serduszka foremkami tak jak ja to zrobiłam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe serducho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej