Burger z mięsem z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z mięsem z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 plastry

2 sztuki

4 sztuki

0.2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę, dymkę i bazylię posiekaj.

Krok 2

Mięso wymieszaj z szalotką, kolendrą, 3 łyżkami oleju, sosem tabasco, kuminem, dopraw solą i pieprzem i uformuj 4 kotlety.

Krok 3

Smaż je na pozostałym oleju po 3 minuty z każdej strony, zmniejsz ogień i smaż jeszcze po 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Bułki przekrój, opiecz i ułóż po liściu sałaty, kotlecie, plastrze pomidora i oprósz bazylią. Skrop kilkoma kroplami soku z cytryny. Przykryj wierzchami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z mięsem z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej